Ano, šéfe - byl jsem smazán v Den D (update) … 3tecky.cz

Ano, šéfe - byl jsem smazán v Den D (update)

Sdílet

Tři témata v titulku – dvě zřejmé, jedna divná. Ty jasné IMHO netřeba představovat – jsou to televizní pořady: primácká Ano, šéfe a veřejnoprávní Den D (i když zde si nejsem jist – ještě nezačala). O těchto show se pokusím dát k dobru užitečné či zajímavé informace.
Třetí téma je již postarší, ale stále oblíbené mazání komentářů pod články a blogposty.

Dnes mi byl smazán komentář,

asi poprvé, zda naposled to netuším.

UPDATE:
tak vše je jinak. Napsal mi autor, a osvětlil mě, že komentáře jsou schvalovány – a pokud není komentář schválen, je vidět jen na PC, z něhoz byl napsán.

A to byl dle všeho celý problém. Níže uvedený text si tedy prečtěte s faktem, že mi nic smazaného nebylo…

Při procházení netu jsem ráno narazil na zajímavý článek \Učíme se byznys podle televize\. Pořad Ano, šéfe jsem si vybral z jarní primácké nabídky předem jako ten pro mě nejvhodnější a nejhodnotnější (\hypnoza je otazník, blondýnky a nahá jdou mimo mě\) – a hned zčerstva podotýkám, že jsem vcelku spokojen.

článek pěkně vystihl, co si podnikatel může i z tohoto na efekt dělaného pořadu odnést. V posledním odstavci pak hodil otázku do placu na podobně zaměřené (tj. směr byznis) pořady a vzpomenul dva z nejznámějších: Dragon’s Den a Apprentice.

Přihodil jsem tedy svůj komentář, co mi přišel na jazyk/prsty – približně v tomto znění:

Doplnil bych informaci, že formát Dragons Den byl koupen Ceškou televizí a v CT Brno je tvořena jeho česká varianta – název má Den D. Bližší info si můžete přečíst na serveru gorilla.cz (např. http://www.gorilla.cz/article/6467-den-d-odpocitavani-zacalo.html). Start tohoto pořadu je 31.3.

(doslova to není, ale informačné velmi blízko)

Večer jsem se na článek mrkl, zda někdo ještě nepřihodil nejaké zajímavé informace, ale opak byl faktem: můj komentář byl odstraněn.

Celé večerní venčení jsem přemýšlel, co jsem v komentáři napsal špatně, že si vysloužil křemíkové nebe. A ani ted mě nic nenapadá…

Díky Novinkám je nyní mazání, respektive moderování diskuzí opět žhavé téma. Mimochodem pěkné shrnutí moderování diskuzí včera napsal \Misantrop\.
Já jsem pro – na obou svých obecných webech (Legie a Tankujeme) mám v pravidlech něco jako \„budeš dělat bordel, budeš smazán\“ – a nad komentáři zde na blogu chci také držet pevnou rukou. Takže s mazáním či umírněnějším termínem regulací balastu nemám problém – mazáním nesmyslů a OTček je OK.

Aktuálně jsem ale nasranej, protože si nemyslím, že těch mých pár vět bylo mimo mísu. Také netuším, kde jsem udělal chybu, která zapříčinila vymazání.
\„nechceš být smazanej, tak tam nepiš\“ není to ořechové

PS: můj komentář byl jako druhý – ten první, vyloženě smysluplný, tam stále visí:

Ano, šéfe – postřehy

Máme za sebou dva díly a z mého pohledu diváka nebyli zlé:

ˇSéf Pohlreich je fajn. Líbí se mi jeho role a jakým stylem ji plní. Jeho působení před kamerou je mi velmi zamlouvá. Jedinou výtku bych měl k jeho voice-overům, když není na plátně. I když jsou obsahově zajímavé, podávány jsou pro mne mdle.

První díl byl působil jako celek lépe – bylo to komplexní vyprávění. ´Uvod – seznámení s restaurací, zápletka – definování problému s účastníky, vyvrcholení – kdyz jim ZP ukazuje \„jak na věc\“ a závěr – návrat na místo činu po nějaké to době. Všechny tyto části byly divákovi podány jasně a srozumitelně. A to včetně celkového představení nového pořadu.

Druhý díl měl pro mě lepší RS momenty – např. výměna názoru konceptu restaurace People mezi ZP a provozním (nemyslím tím jejich urážky), znechucenost kuchařů (mmchd všimli jste si jejich obraných postojů při demonstraci vaření v kuchyni?) a další. Bohužel závěr byl trestuhodně odfláknut. Prakticky nic jsme se nedozvědeli. To že kuchaři nebyli žádná béčka šlo odhadnout již z úvodu, kdy jídlo bylo jedlé, až na jednu jeho část. Tím že omezili jídelníček, dostali na přípravu více času a své dovednosti lépe prodali.

Shrnu co jsme se dozvěděli: klientela se změnila, někteří hosté zmizeli, jiným slíbili úpravu jídelníčku (krok zpět?) a začali chodit noví. Kuchaři jsou spokojenější (viz výše o času na přípravu jídel). Dole baru pomáhá již od ledna (tj. měsíc?) ten kamoš barman.
= nula nula nic nic, co my, diváci chceme na závěr slyšet.

Co bych tam tedy uvítal? Měsíc je dost dlouhá doba na to, aby majitel/provozní věděl, jak se početné změnila návštěvnost podniku. A i kdyby ne početně, tak v zisku/tržbách zcela určitě. Proč jsme se nebyli podívat za kuchaři? Uprostřed dílu jim byl dán prostor, kde si nastiˇnovali možné zmeny. Jak to s nimi dopadlo? Proč se kamera nezastavila za kámosem Barmanem (na jeho shrnutí, kam se pohli) a dole v baru, kde nám mohli ukázat provedené zmeny? Ve finále by pak mohl majitele/provozního pokárat za to, že některé věci se nezměnili (rozbité sklo), i kdyˇz na to měl měsíc času… Prostě Vyvrcholení a závěr špatný, špatný, špatný!

A trocha linků:

Den D – informace před startem

  • původní pořad se jmenuje Dragons’ Den, typem je to Reality program (tj. nesoutěžní RS)
  • o co jde: 5 investorům (experti v podnikání) bude představen projekt (byznys plán), ti jej budou komentovat – jeho rizika i možný potenciál – v ideálním případě jeho předkladatel projektu si může odnést peníze a podporu těchto investorů na svůj \„podnik\“
  • start pořadu bude 31.3.2009 21:40
  • každý díl bude mít 42 minut, v jednom díle by měli být představeny 3 projekty
  • oficiální stránky: \Den D\
  • další weby s pravidelnými informacemi: \Gorilla.cz\ a \Panáček v RS\  – mimochodem, zde můžete shlédnout několik dílů původního Dragons’ Den s českými titulky
  • a ze zákulisí: pořad je dělaný Brněnskou ˇCT a jedním z (?hlavních) osob v tvůrčím týmu je Lukáš Franta, jehož můžete znát z komentování různých reality show na Bleskově či dramaturgem (či co to bylo) v Big Brother bez cenzury. Na netu se pohybuje pod přezdívkou Gorila, což vás může správně trknout k tomu, že s výše zmíněným serverem \„Gorilla.cz\“ má něco společného – ano, je jeho a tudíž tam můžeme očekávat i informace ze zákulisí.

Nezbývá, než se těšit

tagy: ,
Publikováno: 18.03.2009 23:54
Knedle

Související články

blog comments powered by Disqus